Dirigent

Frans Bemelmans

dirigent-gray-scale

Frans Bemelmans is geboren op 29 april 1984 te Maastricht. Hij groeide op in het dorpje Geulle waar hij zijn eerste muzikale stappen heeft genomen bij de plaatselijke harmonie St. Caecilia.

In 2005 is hij klassiek trompet gaan studeren op het conservatorium van Amsterdam bij Frits Damrow en Theo Wolters. Later vervolgde hij zijn masterstudie in Brussel bij Manu Mellaerts.

Frans heeft zijn Bachelor diploma Hafabra-directie voltooid op het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Dhr. Alex Schillings. Op 24 juni 2015 gaf hij zijn eindconcert met medewerking van het Limburgs Fanfare Orkest. Dit muzikale optreden werd gewaardeerd met een 8,5 en resulteerde daarmee in het behalen van zijn bachelor diploma HaFaBra directie.

Hij heeft meerdere Masterclasses gevolgd op het gebied van directie:

2014: Workshop lichte muziek voor dirigenten met de Marinierskapel
2013: Lifelong Learning International Conductorscourse and Conductorscontest, World Music Contest
2010 – 2016: Entornos, dirigenteneducatie

Frans is jong en ambitieus en heeft momenteel vier orkesten onder zijn hoede, te weten: “Harmonie St. Martinus Vijlen”, “Harmonie en Klaroenkorps Amicitia Banholt”, “Fanfare St. Barbara Brunssum”,  en het “Philharmonisch Gezelschap Reuver”.

Naast dirigeren heeft hij ook veel ervaring met het jureren op solistenconcoursen en het verzorgen van master-classes en workshops voor koperblazers.

dirigent-color